latinica  ћирилица
21/07/2024 |  17:21 ⇒ 18:56 | Аутор: СРНА

Путин: Москва ће увијек подржати Дамаск у очувању суверенитета

Предсједник Русије Владимир Путин упутио је сиријском колеги Башару ел Асаду честитку поводом 80 година од успостављања дипломатских односа између Русије и Сирије, те истакао да ће Москва увијек подржати Дамаск у његовом настојању да очува суверенитет.
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/VYACHESLAV PROKOFIEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL) -
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/VYACHESLAV PROKOFIEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL)

- Желио бих да потврдим да ће Русија наставити да непрестано подржава Владу Сиријске Арапске Републике у њеној тежњи да одржи државни суверенитет, јединство и територијални интегритет земље, осигура националну безбједност и унутрашњу политичку стабилност - истиче се у честитки руског предсједника.

Путин је навео да су Москва и Дамаск протеклих деценија стекли велико искуство у билатералној сарадњи у различитим областима, а заједничким напорима постигнути су значајни успјехе у борби против снага међународног тероризма на тлу Сирије, преноси Спутњик.

- Даљи развој читавог комплекса руско-сиријских веза у потпуности одговара интересима два народа и у складу је са јачањем мира и стабилности на регионалном и међународном нивоу - истакао је руски пресједник.