latinica  ћирилица
21/07/2024 |  14:23 ⇒ 22/07/2024 | 17:51 | Аутор: РТРС

Црнадак оптужује СНСД

У седмици иза нас режим је поново подизао температуру око Додиковог судског процеса и измишљене угрожености Српске од стране великих сила, поручио је потпредсједник ПДП Игор Црнадак.
Игор Црнадак (Фото: ПДП) -
Игор Црнадак (Фото: ПДП)

Црнадак је на свом Фејсбук профилу навео да ниједан појединац, па ни Милорад Додик, не може и не смије бити важнији од Републике Српске.

- Суђење Додику не може угрозити Републику Српску, јер Српска има свој демократски капацитет и њена будућност није везана за политичку судбину било којег функционера. То се показало у случајевима смјене Николе Поплашена и изненадне смрти Милана Јелића, када смо, у законским роковима, демократски изабралали новог предсједника Републике Српске – поручио је Црнадак и додао да "милион пута треба поновити, да Додиково суђење није напад на Републику Српску."

Истакао је да је то осмишљена пропаганда СНСД режима.

Додао је да треба само "логично размислити", ко хоће да укине Републику Српску? Европа? Њемачка? Француска?

– Па, зар би предсједник Србије Александар Вучић потписивао стратешки споразум са њемачким канцеларом прије три дана и најавио посјету предсједника Макрона у августу, када би уништење Српске било дио планова Берлина и Париза? Наравно да не би – сматра Црнадак.

Он тврди да ни за САД укидање Српске није циљ.