latinica  ћирилица
21/07/2024 |  13:18 ⇒ 13:26 | Аутор: РТРС

Двије награде за Студентско позориште на фестивалу ФЕДРА

У оквиру такмичарског програма овогодишњег "52. Театарског фестивала ФЕДРА Бугојно" као најстаријег аматерског позоришног фестивала у Босни и Херцеговини, међу осам најбољих представа из БиХ играна је и представа "Сви смо ми глумци" у режији Александра Пејаковића, а која је настала у продукцији Бањалучког студентког позоришта.
Милица Петковић (Фото: Един Ћатић Бато) -
Милица Петковић (Фото: Един Ћатић Бато)

На синоћњем затварању Фестивала у Бугојну, Милица Петковића је проглашена за најбољу глумицу по оцјени стручног жирија у који су били глумци: Слађана Зрнић, Јелена Кордић Курет и Армин Омеровић Поред тога Милица Петковић је претходно добила и награду за глумицу вечери према оцјени жирија публике који је радио у саставу: Сеад Караџа, Един Корјенић, Сенад Јусић Чупо, Ванда Херцег, Минела Угарак, Адин Курбеговић, Мурис Бушатлић, Санела Коловрат и Дуња Бобуров.

Представа је на редовном репертоару у Подрум сцени Бањалучког студентког позоришта у Господској улици, а говори о младим дипломираним глумцима који чекају прилику за посао, кроз призму њиховог доласка на имагинарни кастинг за улогу на филму.

Текст Марије Пантин, Јелене Вукичевић и Момчила Станојевића, драматизирали су Бранислав Недић и Александар Пејаковић, а у представи играју: Зорана Вуковић, Милица Петковић, Николина Биланџија, Хелена Стевић, Николина Каралић, Наталија Медојевић и Срђан Ћирић.