latinica  ћирилица
20/07/2024 |  11:53 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Меморијални фестивал "Ша фест" у Приједору сљедеће седмице (ВИДЕО)

Посвећен је преминулом приједорском академском сликару и рок музичару Далибору Поповићу Микши.
Ша фест - Фото: РТРС
Ша фестФото: РТРС

Дио прихода фестивала намијењен је подршци младим, талентованим умјетницима.

Пети "Ша фест" почиње у сриједу и траје до суботе. У музичком дијелу програма, између осталих, наступиће "Дубиоза колектив", "Партибрејкерс", Рамбо Амадеус и "Артан Лили". Пјевач и басиста београдског "Артан Лилија" Бојан Слачала је Приједорчанин и одрастао је са Микшом.

- Сам фестивал је меоријалног карактера у спомен нашем другу Микши и никада не требамо заборавити због чега смо у ствари заиста сви ту - рекао је пјевач и басиста групе "Артан Лили" из Београда Бојан Слачала.

- Нама је то фантастичан осјећај да свирамо пред нашом публиком, нарочито на таквом фестивалу, који је можда једна најбоља ствар у задњих десет година која се десила у Приједору - додао је пјевач и гитариста групе "Ехо радар" из Приједора Марко Дивјак.

Биће организоване изложбе и музичке, еколошке, филмске и ликовне радионице. У оквиру програма за најмлађе наступиће аниматори и звијезде Ђурђевданског фестивала.

- Циљ фестивала јесте да се одржи сјећање на Микшу, на његов лик и дјело. Такође, циљ фестивала је и помоћ младим, неафирмисаним умјетницима, јер дио прихода фестивала усмјерен је на ка како стипендија, тако и суфинансирањеу младих умјертника - каже портпарол "Ша феста" Мартина Стакић.

- То је нешто што што је на понос нашем граду Приједору и такође када узмемо чињеницу да немамо ни смјештајних капацитета у граду, да је све попуњено, када људи узимју, могу слободно да кажем, и годишње одморе да дођу на "ША фест", шта друго рећи, него позвати све наше суграђане, али морам рећи позвати цијели регион дођите на "Ша" - истакао је начелник Одјељења за културу, међународну сарадњу, спорт и невладине организације града Приједора Александар Миљешић.

"Ша фест" почиње у сриједу наступом Рамба Амадеуса. Главни дио музичког програма је у петак и суботу у приједорској Љетној башти и у парку у Старом граду.