latinica  ћирилица
20/07/2024 |  08:40 ⇒ 08:42 | Аутор: СРНА

Коловози мјестимично влажни, смањена видљивост због магле

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по мјестимично влажним коловозима, уз смањену видљивост због магле, посебно на подручју Мркоњић Града.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Учестали су одрони на дионицама које воде кроз усјеке, па из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују максимално опрезну и спорију вожњу.

На дионици магистралног пута Бродар - граница Републике Српске-Србије /Рудо/ у тунелу Трговишта, измијењен је режим саобраћаја због радова на постављању расвјете.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путу Бродар - Рудо забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на сат.

На путу Брод на Дрини - Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На магистралном путу Гацко - Тјентиште, у мјесту Саставци, због радова, саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија успорено, једном саобраћајном траком, уз могуће краткотрајне застоје.

Због бушачко-минерских радова, вршиће се повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи".

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

На дионицама магистралног пута Јоховац - Руданка и Руданка - Добој и на дионици регионалног пута Разбој - Руданка због радова измијењен је режим саобраћаја.

На регионалном путу Разбој - Руданка, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик - Главичице забрањен је саобраћај за сва возила. Путничка возила преусмјеравају се преко локалног пута Модран - Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље - Доња Трнова - Главичице - Мезграја.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На путу Мачковац - Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Због оштећења коловоза на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на путу Поље - Подновље.

У ФБиХ радови су у току на магистралним путевима Витез - Травник, Кладањ - Власеница, Прозор - Горњи Вакуф/Ускопље, Томсилавград - Шуица, Чевљановићи - Нишићи и Семизовац - Средње.

На граничном прелазу Градина појачана је фреквенција возила на улазу, а на граничном прелазу Градишка, Хум и Дољани на излазу из БиХ.

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

До краја августа, за међународни путнички саобраћај отворен је гранични прелаз Крстац на путу Гацко - Никшић.

На граничном прелазу Каракај /код Зворника/ забрањен је саобраћај за возила тежа од пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.