latinica  ћирилица
19/07/2024 |  23:00 ⇒ 23:00 | Аутор: sputniknews.com

Фудбалери Партизана савладали Напредак

Фудбалери Партизана савладали су Напредак резултатом 1:0 у првом колу нове сезоне Суперлиге. Једини погодак постигао је Салдања и то у 93. минуту утакмице.
ФК Партизан - Фото: РТРС
ФК ПартизанФото: РТРС

Прву утакмицу у новој сезони Партизан је као гост играо на свом терену јер Напредак из Крушевца користи стадион у Хумској као домаћи.

Силовито су фудбалери Партизана отворили меч и већ је у четвртом минуту Шћекић погодио пречку, а онда је само минут касније Напредак имао велику шансу када је Бубањ пробао главом да затресе мрежу.

Црно-бијели су имали још једну конкретнију шансу, а потом је услиједио мирнији период и опрезност на обје стране.

Млади Трифуновић имао је двије одличне шансе, али је у завршници био лош и није знао да искористи прилике које су му се наметнуле. До краја полувремена осим Шћекићевог солидног шута ка противничком голу није виђено много тога и резултат је остао непромијењен 0:0.

На старту другог полувремена сјајну шансу имао је Бастајић који је шутирао са стране, а лопта је фелшом кренула ка мрежи. Одлично је свој дио посла урадио Јовановић који је одбранио тај шут.

Црно-бијели су од 67. минута на терену имали играча више, јер је Тошевски са двије ноге оборио Ђурђевића и тако зарадио црвени картон.

Међутим, ту ситуацију фудбалери Партизана нису знали да искористе све до 93. минута када је Салдања успио да затресе мрежу после асистенције Натха.

Црно-бијели први пут послије годину дана имали су подршку навијача на југу и то их је одвело до прве побједе у сезони.