latinica  ћирилица
19/07/2024 |  19:47 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Селак поводом 16. годишњице Покрета социјалиста: Патриоте на дјелу

Покрет социјалиста и Социјалистичка партија Српске су братске партије, нас повезује Споразум о међусобној сарадњи који смо потписали, међутим, нас највише и суштински повезују заједничке политике, идеали и искрени односи - поручио је предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак у свом обраћању честитајући 16. годишњицу постојања Покрета социјалиста.
Селак поводом 16. годишњице Вулиновог Покрета социјалиста - Фото: Уступљена фотографија
Селак поводом 16. годишњице Вулиновог Покрета социјалистаФото: Уступљена фотографија

Осврћући се на политички амбијент у Српској, Селак је истакао да Република Српска чврсто стоји на страни Дејтона и међународног права, да је посвећена миру, развоју и европској будућности.

Он је додао да се СПС активно припрема за локалне изборе који се на јесен одржавају у Републици Српској и БиХ.

- СПС улази у изборну трку у коалицији са нашим народом, слушајући само народ и вјерујући свом народу. А у којој мјери је национално одговорна политика СПС-а најбоље говори чињеница да смо једина српска партија која излази на изборе у Санском Мосту у Федерацији БиХ, у којем живи велики број Срба повратника. Ми смо патриоте на дјелу, баш као и наш братски Покрет социјалиста - рекао је Селак.

Свечаности поводом годишњице Покрета социјалиста присуствовали су и предсједник Владе Србије и Српске напредне странке Милош Вучевић, министар унутрашњих послова и предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, амбасадори више земаља, као и други представници политичког живота Србије.

Делегацију СПС-а, коју је предводио предсједник Селак, чинили су још и Максим Скоко, народни посланик и потпредсједник СПС-а, те генерални секретар Ратко Јокић и председница форума жена Јелена Родић.