latinica  ћирилица
19/07/2024 |  12:02 | Аутор: РТРС

Кошарац: Марфијеви пропагандни памфлети - дио хибридног рата против Српске и њеног руководства

Пропагандни памфлет одлазећег америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија о финансијској нестабилности Српске дио је хибридног рата против институција Српске и политике њеног руководства, рекао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

Кошарац је указао да у тој прљавој кампањи Марфи мобилише пропале политичаре, послушне медије и невладине организације.

- Истрајни су у својим политикама против Српске и притисцима на њено руководство, које не пристаје да буде марионета запада и покусни кунић каубоја Марфија. У тој морбидној мисији пласирају ноторне лажи и дезинформације, како би код грађана Српске произвели неповјерење према њеним институцијама - навео је Кошарац на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Он је оцијенио да је то ненормална амбиција, чак и за тако осионог, осветољубивог и мржњом задојеног човјека какав је Марфи.

- Годинама они призивају и прогнозирају банкрот и економски слом Српске. Али, на њихову жалост и упркос неутемељеним санкцијама, Српска је економски стабилна и сервисира све своје финансијске обавезе, а одговорне политике њеног руководства настављају да активно раде на економском развоју и напретку у корист свих грађана Српске - поручио је Кошарац.

Према његовим ријечима, Марфијев малигни утицај одавно је превршио сваку мјеру, али то неће сломити Српску, а једини ефекат који постиже јесте додатно брукање државе коју представља.

- У којој то земљи било гдје на свијету један амбасадор анализира финансијско стање те земље и мијеша се у њена унутрашња питања? Тако се не понаша ниједан озбиљан дипломата - констатовао је Кошарац.