latinica  ћирилица
19/07/2024 |  11:29 ⇒ 11:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Ер Србија: Очекују се одступања од планираног реда летења

Ер Србија саопштила је да се данас очекују извјесна одступања од планираног реда летења, пошто су се глобални технолошки проблеми са софтвером који су погодили авио-компаније, банке и медије широм свијета одразили и на рад појединих аеродрома до којих лети Ер Србија.
Ер Србија (Фото: TANJUG/ AIR SERBIA/ ANA SPREMO) -
Ер Србија (Фото: TANJUG/ AIR SERBIA/ ANA SPREMO)

У овом тренутку, од дестинација из мреже Ер Србије, саобраћај је посебно отежан на појединим аеродромима у Шпанији, као и у Берлину, Амстердаму и Цириху.

Као посљедица тога, може доћи до фазних кашњења и даљег неповољног утицаја на нормално одвијање саобраћаја, наводи Ер Србија и додаје да је, на примjер, аеродром у Цириху затворен данас до 20 часова по локалном времену.

Ер Србија се извињава путницима због најављених одступања од планираног реда летења, до којих долази због околности које су ван контроле српске националне авио-компаније.

Сви путници који евентуално буду изгубили своје конекције, биће преусмjерени на алтернативне летове.

Надлежне службе Ер Србије предузимају све што је у њиховој моћи да се очува редовност саобраћаја, у складу са планираним редом летења.

Широм свijета пријављени су данас проблеми и прекиди у ИТ мрежама, укјучујући банке, телекомуникационе компаније, медије и авио-компаније.