latinica  ћирилица
19/07/2024 |  07:43 ⇒ 10:12 | Аутор: РТРС

Видовић: Невјероватно да Амбасада САД износи толике лажи (ВИДЕО)

Просто је невјероватно да амбасада једне тако велике земље износи непровјерене лажи, рекла је министарка финансија Зора Видовић, гостујући у нашем Јутарњем програму, одговарајући тако на питање америчке амбасаде "гдје је нестао новац, односно да се Република Српска задужила за 1,1 милијарду КМ.
Зора Видовић - Фото: РТРС
Зора ВидовићФото: РТРС

- Да су мало истражили видјели би да је Бањалучка берза укупно пословала са милијардом КМ, а ето ми смо се као задужили за 1,1 милијарду КМ. Предвиђају нам банкрот већ годинама уназад. Ништа се није остварило од тих њихових жеља, и сада су они у проблему. Тешко је уопште одговорити на прави начин на све те глупости које су изнијели - истакла је Видовићева.

Она је навела да се Република Српска у прошлој години задужила 800 милиона КМ, а вратила дуга 983 милиона КМ.

- У текућој години задужили смо се за 260, а вратили 644 милиона. Сигуран сам да би САД биле срећне када би имали овакав ниво задужења као што то Република Српска остварује. Код нас је све транспарентно и да су имали добру намјеру лако су све могли провјерити и добити тачне чињенице, што није био њихов циљ - додала је Видовићева.

Она је додала да је амричка амбасада изнијелa податак да Српска не измирује своја социјална давања.

- Велика лаж. И не само то, поручујемо им да ћемо у наредном периоду имати још већи раст инвестиција, јер препуни смо приордних богатстава. Зато њихов крајњи циљ јесте да нам узму имовину, али од тога неће бити ништа - рекла је Зора Видовић, министар финансија.