latinica  ћирилица
19/07/2024 |  07:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Трамп званично прихватио номинацију: Кандидујем се да будем предсједник цијеле Америке

Бивши предсједник САД Доналд Трамп званично је на конвенцији Републиканске странке прихватио номинацију за кандидата на предсједничким изборима, истичући да се кандидује да буде предсједник читаве Америке, а не само половине земље.
Доналд Трамп (фото: EPA-EFE/JIM LO SCALZO) -
Доналд Трамп (фото: EPA-EFE/JIM LO SCALZO)

Трамп, који је носио велики бели завој на десном уху, истакао је у говору на конвенцији у Милвокију да нема побједе ако се добије само пола Америке.

Говорећи о нападу који је доживио на скупу у Пенсилванији, Трамп је рекао да не би ни требало да буде на конвенцији у Милвокију, али да је, како је рекао, "Бог био на његовој страни".

- Свуда ми је цурила крв, па ипак на неки начин сам се осјећао веома безбједно јер је Бог на мојој страни - казао је он хиљадама присталица на конвенцији.

Бивши предсједник је поручио да се неслога и подјеле у друштву морају залијечити.

- Морамо да дјелујемо брзо. Као Американце нас веже једна заједничка судбина. Дижемо се заједно или се распадамо - истакао је Трамп.

Он је поздравио и своје присталице који су били очевици атентата на њега и затражио минут ћутања у знак сјећања на погинулог бившег ватрогасца Корија Комператореа, који је био у публици на митингу у Пенсилванији, када је пуцано на Трампа.

Потом је Трамп пришао Комператореовој униформи и шлему који су били изложени на бини и пољубио ватрогасни шљем.

Бивши предсједник је још једном позвао на помирљив тон, наглашавајући да се не смију демонизовати разлике и другачије мишљење.