latinica  ћирилица
18/07/2024 |  21:32 ⇒ 22:10 | Аутор: СРНА

Аулић: За разлику од Кола, распад ПДП-а је актуелан, а и веома интензиван

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Саша Аулић изјавио је за Срну да Фатих Кол очигледно служи Игору Црнатку као шлауф помоћу којег се безуспјешно покушава одржати изнад нивоа политичке ирелевантности.
Саша Аулић - Фото: РТРС
Саша АулићФото: РТРС

- То што ову тему вади из нафталина само свједочи о Црнатковој очајничкој потреби да по сваку цијену скрене пажњу са општег расула у сопственој странци - ПДП. За разлику од давно и експресно разријешеног Фатиха Кола, распад ПДП-а је актуелан, а и веома интензиван ових дана - истакао је Аулић одговорајући на питање Срне да прокоментарише Црнатков позив српском члану Предсједништва Жељки Цвијановић да, како каже, објави све о случају Фатиха Кола.

Иначе, додао је Аулић, о имиџу Републике Српске се тобоже брине човјек који као шеф дипломатије БиХ није пропустио ниједну прилику да га укаља гдје год се у свијету појављивао.

- Своје министровање протраћио је на путовања по бијелом свијету и на блаћење Српске и њених институција, што је једино по чему ће остати упамћен као политичар. То је Црнаткова срамота коју не могу да сперу ни Врбас, ни Миљацка, а ни Темза - констатовао је Аулић.