latinica  ћирилица
18/07/2024 |  13:26 ⇒ 14:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Драган Стојковић: Душане, хвала за све, инсистираћу на опроштајној утакмици

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић захвалио се данас досадашњем капитену Душану Тадићу на свему што је пружио у дресу репрезентације.
Драган Стојковић Пикси и Душан Тадић (Фото: EPA-EFE/Robert Hegedus HUNGARY OUT, илустрација) -
Драган Стојковић Пикси и Душан Тадић (Фото: EPA-EFE/Robert Hegedus HUNGARY OUT, илустрација)

Тадић се данас опростио од репрезентације Србије, посљедњу утакмицу одиграо је на Европском првенству у Њемачкој против Данске.

Душан Тадић је велико име српског фудбала и момак који је оставио дубок траг у дресу нашег државног тима. Пратио сам његову каријеру од момента када је у Војводини најавио огромне домете и касније када је у Холандији, Енглеској и Турској показао да је израстао у једног од најбољих везних играча у Европи - рекао је Стојковић, преноси сајт ФСС.

Стојковић је нагласио да поштује Тадићеву одлуку, као и да му жели много среће у наставку каријере.

- Од тренутка када сам ступио на дужност селектора репрезентације, видио сам у њему лидера и било ми је много драго што баш Тадић носи капитенску траку и број 10 на леђима. Поштујем његову одлуку и желим му много среће у наставку каријере, како оне играчке, тако и и оне којој се буде посветио након активног играња - додао је Стојковић.

Селектор Србије је поручио да ће председнику ФСС Драгану Џајићу предложити да Тадић одигра опроштајну утакмицу.

- Моја је велика жеља да му се организује опроштајна утакмица и предложићу предсједнику Џајићу и људима из ФСС да се у првом слободном термину искористи прилика и да се на један достојан начин опростимо од бившег капитена. Тадић је то апсолутно заслужио - закључио је Стојковић.

Тадиће је са 111 утакмица рекордер по броју наступа у дресу репрезентације Србије, постигао је 23 гола и забиљежио 40 асистенција.