latinica  ћирилица
18/07/2024 |  10:18 ⇒ 10:18 | Аутор: РТРС

Нешић упутио саучешће породици страдалог полицајца у Лозници

Поводом трагичног догађаја у Лозници, гдје је у нападу живот изгубио полицајац Никола Крсмановић, министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић је изразио дубоко саучешће породици страдалог, Министарству унутрашњих послова, као и свим грађанима Републике Србије.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Овај трагични губитак подсјећа нас на свакодневне ризике и опасности са којима се суочавају полицајци док обављају своју дужност заштите грађана и очувања јавног реда. Полицајац Никола Крсмановић је изгубио живот штитећи заједницу и због тога заслужује наше највеће поштовање и захвалност - истакао је Нешић.

Нешић наглашава важност међународне сарадње у области безбједности, посебно између БиХ и Србије, како би се осигурала безбједност свих грађана.

- У овим тешким тренуцима, стојимо уз наше српске колеге и пријатеље, пружајући им подршку и солидарност. Република Србија може рачунати на нашу спремност да заједнички радимо на превенцији криминала и заштити живота и имовине наших грађана - додао је Нешић.

Од тренутка напада, Министарство безбједности у Савјету министара је, заједно са свим релевантним агенцијама, укључено као помоћ у расвјетљавању свих околности овог злочина, наводи се у саопштењу.

Нешић је све вријеме на вези са МУП-ом Републике Србије, пружајући сву могућу подршку у истрази.

Нешић апелује на надлежне органе да учине све што је у њиховој моћи да се починилац овог страшног злочина приведе правди и одговара за своје поступке.

- Породици преминулог полицајца, као и његовим колегама и пријатељима, изражавам најдубље саучешће и желим им снагу у овим тешким тренуцима. Имајући у виду да је Никола страдао од руке нечовјека који велича Адолфа Хитлера и тзв. терористичку ОВК, својим хероизмом и жртвом ушао је у вјечност заједно са највећим херојима српског народа - закључио је Нешић.