latinica  ћирилица
18/07/2024 |  10:15 | Аутор: СРНА

Милошевић: Да ли ће Станивуковић уважити противљење грађана бетонизацији?

Шеф Клуба одборника Социјалистичке партије Српске у бањалучкој Скупштини града Дарко Милошевић позвао је градоначелника Драшка Станивуковића да каже да ли ће уважити захтјеве грађана који су искључиво против градње нових ламела у њиховим насељима и прекомјерне бетонизације Бањалуке.
Дарко Милошевић - Фото: РТРС
Дарко МилошевићФото: РТРС

Имајући у виду да се Станивуковић активно укључио у објашњавање значења ћириличних слова у парку који и носи тај назив, истиче Милошевић, Клуб одборника СПС-а зхтијева од градоначелника да грађанима одговори на неколико важних питања, од којих је прво - да ли је завршена јавна расправа на којој су грађани могли да изнесу примједбе и сугестије на предложене измјене регулационог плана?

- Колико заједница етажних власника се изјаснило да су против измјена регулационог плана и бетонизације Бањалуке? - упитао је Милошевић.

Из Градског одбора СПС-а траже од Станивуковића да јавно изнесе све примједбе које су грађани имали на досадашњим расправама, како би јавност била адекватно информисана, саопштено је из ове партије.

- Шта ћете и да ли ћете уважити захтјеве грађана који су искључиво против градње нових ламела у њиховим насељима и против прекомјерне бетонизације нашег града? - пита Милошевић.

Из СПС-а поручују да оно што сада најмање може учинити Станивуковић, који сваки дан помиње како све ради у корист становника града, јесте да одговори јасно на питање - да ли ће уважити изнесене захтјеве грађана Бањалуке?!