latinica  ћирилица
18/07/2024 |  08:37 | Аутор: СРНА

Којић: Босић веома близу да преузме од Шаровића титулу најомиљенијег пробосанца

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић изјавио је да је веома интересантно да су сви пробошњачки медији, након сједнице овог дома од прије два дана, "скочили" да бране Младена Босића, те упитао чему има да захвали посланик СДС-а Босић за толику подршку коју је добио.
Милорад Којић - Фото: РТРС
Милорад КојићФото: РТРС

- Да није тужно, било би смијешно - пробошњачки медији дају подршку српском посланику Младену Босићу!? Босић је данас надмашио и Мирка Шаровића по хвалоспјевима који му долазе из медија чији су главни наслови увијек усмјерени против Републике Српске, српског народа и српских званичника, односно свега што има префикс српски. Босић је веома близу да од Шаровића преузме титулу најомиљенијег пробосанца - нагласио је Којић за Срну, коментаришући писања сарајевских медија и подршку коју су пружили Босићу.

Након посљедње сједнице Представничког дома, на чијем је дневном реду била иницијатива СДА за смјену министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића због слободе говора и изношења мишљења, а гдје је Босић био уздржан чиме је отворено стао на страну СДА, каже Којић, Младен Босић ће у Републици Српској и међу српским народом остати упамћен као један од најочигледнијих примјера пробосанца, издајника Српске и свега што је српско.

Осврнувши се на критике упућене шефу Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Сањи Вулић, јер је и она изнијела став о издајничком понашању српског посланика који је био уздржан приликом гласања о смјени министра Нешића, питања које је од значаја за Србе, Којић је рекао да је заиста смијешно колико су пробошњачки медији "скочили" да бране Србина по рођењу Младена Босића, а данас, како каже, већ не знамо како се изјашњава.

- Исто, као и министар Нешић, тако је и колегиница Вулић изнијела став и мишљење, а то што се њихови ставови драстично разликују од ставова Бошњака, не значи да их не смију изнијети. Зашто бошњачки политички корпус и њихови медији мисле да само они имају право да мисле и говоре, а ми треба да ћутимо и слијепо вјерујемо у то што они кажу?! Све разумијем и сасвим је у реду, ја немам проблем с тим што је за њих Босић идеалан и што је политичар по њиховој мјери, јер је гласао против Републике Српске и српског интереса, али исто тако и ми имамо право да мислимо и своје мишљење јасно и јавно кажемо - нагласио је Којић.

Он је истакао да је свима у Српској јасан политички пут Младена Босића, а прије два дана јавност је, нажалост дијела медија у ФБиХ, добила само још једну потврду шта он ради и за кога, те како се зове та његова политика.

- Питао бих све у том политичком Сарајеву, који су овако `добронамјерни` према Србима као што је Младен Босић, како то нису `скочили` и овако здушно бранили Нешића и Вулићеву када су добијали пријетње опасне по живот, и већ ако нису Нешића, зашто нису стали у заштиту жене, шефа Клуба посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине, када су такви миротворци и заштитници права? - упитао је Којић.

Он је рекао да већ унапријед зна и одговор који гласи - ако мислите нашом главом и причате оно што ми желимо да чујемо ви сте подобан Србин, у супротном све што кажете биће употријебљено против вас.

- Кратко и јасно, то је оно по принципу `како мали Мујица замишља БиХ`. Е, ту сте се мало више занијели, драге комшије. Наишли сте на тврд орах у Републици Српској, а Младен Босић је само кукољ у том житу - закључио је Којић.