latinica  ћирилица
18/07/2024 |  08:34 ⇒ 09:02 | Аутор: СРНА

До 38 степени, послије подне облачно уз пролазне пљускове и грмљавину

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити вруће уз максималну температуру до 38 степени Целзијусових, а послије подне облачно уз пролазне пљускове и грмљавину.
Сунчано и топло - Фото: РТРС
Сунчано и топлоФото: РТРС

И током првог дијела дана понегдје ће бити могућа пролазна киша, док ће на југу бити претежно сунчано, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне очекује се развој облака од југа и југозапада, који ће се током дана и вечери премјештати даље ка сјеверу и истоку и донијети пролазне локалне пљускове са грмљавином.

Понегдје су могуће и локалне непогоде уз јаче пљускове и појаву града.

У многим предјелима очекује се тропска ноћ.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, повремено у зони падавина појачан промјенљив или сјеверних смјерова.

Дневна температура биће од 32 на југозападу до 38 на крајњем југу, а у вишим предјелима од 28 степени Целзијусових.

У већи крајева јутрос је умјерено до претежно облачно вријеме, а у Херцеговини претежно ведро, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Дринић, Кнежево, Мраковица, Рибник и Хан Пијесак 19, Дрвар, Нови Град, Мркоњић Град 20, Чемерно и Калиновик 21, Бањалука, Соколац, Сребреница, Гацко, Рудо, Фоча, Сарајево и Зеница 22, Србац и Вишеград 23, Приједор и Добој 24, Зворник, Бијељина и Билећа 25, Требиње 27, Неум 29, а Мостар 30 степени Целзијусових.

У протекла 24 часа на подручју Шипова пала су 32 литра кише по метру квадратном, у Кнежеву 22 литра, у Вишеграду 17, а мање од два литра кише у Рибнику, Мркоњић Граду, Дринићу, на Сокоцу и у Гацку.