latinica  ћирилица
18/07/2024 |  08:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Пелоси: Анкете показују да Бајден не може да побиједи Трампа

Бивша предсједавајућа Представничког дома америчког Конгреса, демократа Ненси Пелоси рекла је недавно предсједнику Џозефу Бајдену да анкете показују да предсједник не може побиједити републиканског ривала Доналда Трампа.
Ненси Пелоси (фото: архива/ EPA-EFE/ANDRE PAIN) -
Ненси Пелоси (фото: архива/ EPA-EFE/ANDRE PAIN)

Такође је указала да би Бајден могао да уништи шансе демократа да освоје Представнички дом уколико буде наставио кампању за други мандат, потврдила су четири извора који су упознати о овом разговору, преноси Си-Ен-Ен.

Како наводи један извор, предсједник САД се супротставио оваквом ставу, рекавши Пелосијевој да је видио анкете које показују да може да побиједи, а други извор је описао Бајдена као "дефанзивног" у вези са анкетама

Наводи се да је у једном тренутку, Пелосијева замолила Мајка Донилона, дугогодишњег Биденовог савјетника, да се укључи у разговор о подацима из анкета.

Ниједан од извора није потврдио да је Ненси Пелоси у разговору рекла Бајдену да вјерује да би предсједник требало да одустане од трке 2024. године.

- На предсједнику је да одлучи да ли ће се кандидовати. Сви га охрабрујемо да донесе ту одлуку јер вријеме истиче - изјавила је прошле недјеље Пелосијева.