latinica  ћирилица
17/07/2024 |  23:57 | Аутор: РТРС

Борац преко пенала у Албанији дошао до великог ПАОК-а (ФОТО)

Фудбалери Борца пласирали су се у друго коло квалификација за Лигу шампиона, пошто су у Албанији након пенала савладали Егнатију 4:1. Након 120 минута игре и продужетака, резултат је био 2:1 за домаћи тим.
Егнатиа - Борац - Фото: РТРС
Егнатиа - БорацФото: РТРС

У првом мечу у Бањалуци било је 1:0 поготком Дамира Хреље у судијској надокнади, што је на крају било довољно да Борац избори дуел са представником Грчке екипом ПАОК-а.

Тако је шампион БиХ изборио још најмање шест европских утакмица, и у најгорем случају плеј-оф квалификација за Лигу конференције, и био би на корак до успјеха који је остварио Зрињски прошле године.

ФК Борац

Дуел у Елбасану није добро кренуо, јер већ први ударац домаћина завршио је у мрежи Шишковског, а стријелац је био Ибрахимоглу у 16. минуту.

Брзо је Борац дошао до даха, и долази до изједначења у 30 минуту, а стијелац је био Лукић! Нападач Борца је добио добру лопту, и са ивице шеснаестерца уз помоћ блока преварио албанског голмана за 1:1. То је био резултат који води Борац на ПАОК.

Могао је брзо Лукић и до другог поготка, али његов ударац главом завршио је тик уз стативу. Имао је нападач Борца још једну велику прилику у 80. минуту, али погодио је само вањски дио мреже.

Јово Лукић

И како то обично бива, у самом финишу меча Егнатија поново долази до гола, у 82. минуту стријелац је био Дукоу. Били су "црвено-плави" погубљени након примљеног поготка, па је још која лопта могла завршити у мрежи, али ипак на крају ушло се у продужетак.

У додатних 30 минута игре, Борац је дошао до даха, неколико пута опасно запријетио, Квржић и Кулашин имали су добре прилике, али поготка није било, па се приступило једанаестерцима у којима је Шишковски био одличан, а извођачи пенала веома сигурни, па се приступило великом слављу у црвено-плавом" табору.

Треба споменути да стадион у Елбасану није био попуњен како су Албанци очекивали, био је полупразан, а чуло се и скандалзно скандирање: "УЧК, УЧК", "Адем Јашари".