latinica  ћирилица
17/07/2024 |  22:07 ⇒ 22:07 | Аутор: sputniknews.com

Бајден: Преиспитао бих одлуку о учешћу на изборима у случају здравственог проблема

Предсједник САД Џозеф Бајден изјавио је да би преиспитао одлуку о учешћу у трци за реизбор на предстојећим предсједничким изборима у САД, ако би му љекари рекли да има здравствених проблема.
Џо Биден (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN, илустрација) -
Џо Биден (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN, илустрација)

Бајден је у интервјуу за БЕТ Њуз, на питање шта би га натјерало да преиспита одлуку о учешћу у кампањи за реизбор, рекао да би то био медицински проблем.

- Када бих имао неки здравствени проблем. Када би дошли доктори и рекли ми - имаш тај проблем, имаш овај проблем - рекао је Бајден, пренео је Политико.

Бајден је претходно, након дебате с Трампом на Си-Ен-Ену, а пре атентата на Трампа у суботу, рекао да га само свемогући Господ може натјерати да одустане од изборне трке, док је прошле недјеље рекао да ће се повући ако му помоћници покажу доказ да не може да побиједи на изборима заказаним за 5. новембар.

У фебруару је љекар Беле куће Кевин О'Конор, након што је прегледао Бајдена, рекао да је ријеч о здравом, активном и робусном 81-годишњем мушкарцу који је и даље способан да успјешно обавља дужност предсједника.

Из Бијеле куће је саопштено да је тај преглед укључивао и процјену неуролошког стања Бајдена.