latinica  ћирилица
17/07/2024 |  20:58 ⇒ 23:58 | Аутор: РТРС

Пенали у Елбасану: Борац или Егнатија иду на ПАОК (ФОТО)

Фудбалери Борца играју у Елбасану реванш меч првог кола квалификација за Лигу шампиона против Егнатије, а екипа из Бањалуке има предност од једног поготка (1:0).
Егнатиа - Борац - Фото: РТРС
Егнатиа - БорацФото: РТРС

120 - Гледаћемо пенале! Након 120 минута игре Егнатија - Борац 2:1, и уз побједу шампиона БиХ у Бањалуци (1:0) све је изједначено, па је некако и најправедније да гледамо једанаестерце. 

107 - Опасно је запријетио Кулашин, али одлази лопта преко гола.

105 - Крај првог продужетка, није било голова. Борац је био нешто агресивнији. Чека нас још 15 минута, уколико уколико овако остане. чекају нас пенали.

95 - Други жути, односно црвени картон добио је тренер Борца Младен Жижовић, који је морао на трибине.

92 - Квржић је био у великој прилици, али неко је изблокирао ударац и само на крају корнер за Борац.

90+7 - Играју се продужеци, Егнатија - Борац 2:1, и уз оних из Бањалуке 1:0, гледаћемо још најмање 30 минута фудбала, а можда и пенале.

82 - Дукуо погађа за 2:1. Егнатија поново води, све смо ближе продужецима.

68 - Половина игре у другом полувремену, Борац све ближе великом успјеху. Имали су Бањалучани неколико опасних контранапада, али није било праве посљедње лопте да би се дошло до гола.

46 - Стартовало је друго полувријеме. Нема промјена у екипама.

Крај првог полувремена, Борац има одличан резултат у Елбасану, након првих 45 минута 1:1.

45 - Поново гужва пред голом Борца, Егнатија стеже обруч око гола Борца, али све смо ближи крају полувремена, у којем нема побједника за сада.

40 - Велика прилика за домаћина, шетала је лопта по петерцу Борца, али на срећу није било праве реализације.

36 - Лукић поново у прилици, али његов ударац главом након центаршута Квржића завршава за мало поред десне стативе.

30 - Борац је изједначио! Лукић је био стријелац! Нападач Борца је добио добру лопту, и са ивице шеснаестерца уз помоћ блока преварио албанског голмана за 1:1. То је резултат који води Борац на ПАОК.

23 - Борац се отворио, Џемајли пожутио код домаћина.

20 - Већ два играча пожутила у редовома Борца, Савић и Врањеш.

19 - Покушај Хреље, али Шери лако то брани.

16 - Води Егнатија! Стријелац је Ибрахимоглу из првог покушаха према голу Борца, погодио је ударцем са 12-13 метара, Шишковски је био немоћан. Предност Борца је анулирана, игра се испочетка.

11 - Игра се мирно између два шеснаестерца, Борцу одговора овај ритам. Албанци потпуно безопасни за сада.

6 - На трибинама и неколико десетина ватрених навијача домаћег тима, који своје љубимце бодре повицима "УЧК" и "Адем Јашари".

Навијачи Егнатие

2 - Трибине стадиона у Елбасану полупразне. Капацитет стадиона је 12.000 мјеста, али на трибинама тек четвртина попуњена.

1 мин - Почео је меч у Албанији. Срећно Борац!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Тренер Младен Жижовић у овом мечу дао је прилику за следећих 11 фудбалера: Шишковски, Квржић, Мејерс, Каролина, Херера, Граховац, Врањеш, Хреља, Вуковић, Савић, Лукић. 

 С друге стране састав Егнатије који с клупе предводи Едлир Тетова, на терен је послао овај састав: Шери, Дулис, Малота, Џемајли, Фангај, Ахметај, Алекси, Лушћа, Алијев, Ибрахимоглу, Дукуо. 

Подсјећамо, албански шампион због црвених картона који су зарадили прошле недјеље у Бањалуци неће моћи рачунати на услуге Ндреке и Зејнулаија.

Борац неће моћи да рачуна на Алекса Пихлера који је остао у Бањалуци због повреде.

Реванш сусрет првог кола квалификација за Лигу шампиона у Елбасану суде арбитри из Италије. Главни судија је Фабио Мареска, помоћници су Ђорђо Перети и Давиде Моро, а четврти арбитар Ермано Фелисијани. У ВАР соби су Данијеле Шифи и Данијеле Патерна.

Уколико остваре пласман у други круг квалификација најелитинијег фудбалског такмичења, за противника ће имати грчки ПАОК, а у случају елиминације очекује их друго коло квалификација за Лигу конференције.