latinica  ћирилица
17/07/2024 |  17:08 ⇒ 20:12 | Аутор: Агенције

Након великих врућина стиже освјежење; температуре испод 30 степени (ВИДЕО)

Након великих врућина стиже освјежење. Температуре ће пасти испод 30 степени, а наредних дана се могу очекивати и пљускови.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Још данас ће поједине дијелове Републике Српске и ФБиХ захватити киша.

Од сутра ће температура благо падати, а према првим процјенама метеоролога у суботу је могућа киша. Киша се може очекивати и наредне седмице када би температура требало да буде од 24 до 26 степени.

У Републици Српској ће и наредних дана бити претежно сунчано вријеме и топло са могућим локалним пљусковима и грмљавином, док ће у суботу, 20. јула, температура пасти, али ће и даље бити веома топло у већини крајева, а дан касније је понегдје могућа слаба киша, подаци су Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Сутра ће и даље бити вруће и претежно сунчано вријеме, понегдје на сјеверу током првог дијела дана могућа је пролазна киша.

Поподне ће доћи до развоја облака од југа и југозапада, који ће се током дана и вечери премјештати даље ка сјеверу и истоку и донијеће пролазне локалне пљускове са грмљавином, преноси Срна.

Сутра су понегдје могуће и локалне непогоде уз јаче пљускове. У многим предјелима очекује се тропска ноћ, а минимална температура ће остати изнад 20 степени током цијеле ноћи.

Минимална температура ваздуха биће од 17 до 24, у вишим предјелима од 15, а максимална температура од 32 на југозападу до 38 на крајњем југу, у вишим предјелима од 27 степни Целзијусових.

У петак, 19. јула, ујутро и пријеподне ће бити претежно суначно и вруће у већини крајева.

У наставку дана доћи ће до развоја облака, који ће донијети локалне пљускове са грмљавином, углавном по брдско-планинским предјелима југозапада и југоистока.

Локално су могуће непогоде уз јаче пљускове са грмљавином, а у многим предјелима очекује се тропска ноћ.

Минимална температура ваздуха биће од 17 до 23, у вишим предјелима од 14, а максимална температура ваздуха од 31 на југозападу до 37 на југу, у вишим предјелима од 26 степени Целзијусових.

У суботу, 20. јула, температура ваздуха ће бити у паду, али и даље ће бити веома топло у већини крајева.

Биће промјенљиво и углавном сунчано уз развој облачности која ће условити пролазну кишу или пљускове са грмљавином, прво на западу, а касније током дана ова облачност ће се премјештати ка истоку и југу.

Локално су могуће и непогоде у виду јачих пљускова са грмљавином и појава града. У многим предјелима очекује се тропска ноћ.

Минимална температура ваздуха биће од 16 до 22, у вишим предјелима од 14, а максимална температура ваздуха од 28 на југозападу до 35 на крајњем југу и сјевероистоку, у вишим предјелима од 23 степена Целзијусова.

У недјељу, 21. јула, у већини крајева ће током првог дијела дана бити претежно суначано уз умјерену облачност, на истоку облачније уз слабу кишу, само понегдје.

У наставку дана доћи ће до развоја облачности на југозападу и југоистоку, те ће локално бити пролазне кише и пљускова са грмљавином.

Минимална температура ваздуха биће од 16 до 22, у вишим предјелима од 14, а максимална температура ваздуха од 29 на југозападу и истоку до 35 на сјевероистоку, у вишим предјелима од 24 степена Целзијусова.