latinica  ћирилица
17/07/2024 |  16:25 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Кошарац: Суљагић - мегафон бошњачке политике која пријети и јавно линчује

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац рекао је да је директор Меморијалног центра Поточари Емир Суљагић мегафон бошњачке политике која пријети и јавно линчује све оне који се не уклапају у бошњачко-муслимански концепт БиХ и лажни наратив да су само Бошњаци жртве.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Дио те радикалне и екстремистичке кампање су и јучерашње Суљагићеве пријетње представницима ЕУ, који су у Братунцу одали почаст невиним српским жртвама - указао је Кошарац.

Он је навео да је то суштина бошњачке политичке агенде, а Суљагић је само један од њених експонената.

- Да ће "паклено платит" пријети се свакоме ко се на било који начин успротиви бошњачком лажном наративу о жртвама протеклог рата", навео је Кошарац на друштвеној мрежи Инстаграм.

Он је поручио да Суљагић и "суљагићи" морају да схвате да није истина оно што је у њиховим главама, нити да као истину могу потурати фикције и наратив који не одговара чињеничком стању.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Да будем потпуно искрен, ни ми нисмо задовољни дијелом међунардне заједнице, која се на индолентан и игнорантски начин односи према српским жртвама. Долазак у Братунац је маневар делегације из ЕУ у покушају да покажу да имају јединствен приступ свим жртвама. Било би неупоредиво прикладније и пристојније да почаст српским жртвама одају у данима када обиљежавање сјећања на страдања организују институције Српске са породицама жртава, а не накнадно - нагласио је Кошарац.

Кошарац је истакао да Република Српска има универзалан приступ жртвама и поштује бол њихових породица.

- Не могу ни Суљагић, ни други експоненти радикалне бошњачке структуре утицати на то да ми не обиљежавамо сјећање на страдање српског народа у Подрињу и на било којем другом мјесту - навео је Кошарац.

Кошарац је рекао да Република Српске никада неће заборавити и никада неће ћутати о злочинима припадника такозване Армије РБиХ над српским народом средњег Подриња и Бирча.

- Више од 3.000 Срба мучки је убијено. Нико није одговарао за те монструозне злочине. А сада би требало да `паклено плате` они који одају почаст српским жртвама?! Да ли треба да ћутимо о дјечаку Слободану Стојановићу из Каменице код Зворника, кога је монструозно убила припадник такозване Армије РБиХ Елфета Весели? Да ли треба да ћутимо о Петру и Павлу Голубовић, који су са родитељима стријељани у Коњицу? Увијек и на сваком мјесту ћемо говорити о томе - поручио је Кошарац.