latinica  ћирилица
17/07/2024 |  13:42 ⇒ 13:53 | Аутор: РТРС

Глигорић: Распад ДЕМОС-а није наш проблем

СПС је партија која је на сваку позицију до сада предлагала стручне и квалификоване кадрове који су својим знањем и трудом унаприједили рад сваке институције коју су водили, рекао је предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Српске Бањалука Саша Глигорић одговарајући на прозивке Борана Босанчића из ДЕМОС-а.
Саша Глигорић - Фото: Уступљена фотографија
Саша ГлигорићФото: Уступљена фотографија

- О договорима, диловима и закулисним радњама ДЕМОС-а и Станивуковића тек ће бити ријечи у наредном периоду. Штета коју су заједничким снагама нанијели Бањалуци и грађанима биће ускоро презентована - рекао је Глигорић.

Из Градског одбора СПС-а поручују да распад ДЕМОС-а у Бањалуци није њихов проблем, те да ДЕМОС сопствене фрустрације треба да рјешава унутар својих структура, без увлачења СПС-а.

- Грчевито држање за функције, према којима се понашају као да им је дједовина, најбоље и највише говори о њима. Само људе опијене влашћу и личном користи полиција мора да избацује из фотеље - рекао је Глигорић алудирајући на понашање Жељка Савића, бившег директора ДЕП-ОТ који је данас опструисао Ратка Јокића из СПС-а приликом доласка на радно мјесто.

Из ГрО СПС Бањалука поручују да су поносни на сваког свог човјека, те на стручне и квалификоване кадрове који су својим знањем и трудом унаприједили рад сваке институције коју су водили. Из ове партије саопштили су да су сва запослења у институцијама, којима су руководили кадрови СПС-а, проведена према слову закона и транспарентно.

Раније је Боран Босанчић, предсједник Градског одбора ДЕМОС-а у Бањалуци истакао да је смјена досадашњег директора ДЕПОТ-а Жељка Савића, који је иначе кадар ове странке, нелегална и да ће уколико ова одлука остане на снази поднијети кривичне пријаве.