latinica  ћирилица
17/07/2024 |  12:21 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

Вујичић: Суђење обична фарса и монтиран процес (ВИДЕО)

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић изјавио је за РТРС да је судски процес који се води пред Судом БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића обична фарса и монтиран процес.
Мирослав Вујичић - Фото: РТРС
Мирослав ВујичићФото: РТРС

- То нам је јасно од самог почетка. Искључива намјера је да се елиминише Додик из политичког живота. Није ми јасно и надам се да ће доћи вријеме када ће Тужилаштво почети да ради без мијешања странаца, који, бојим се, врше огроман притисак - рекао је он.

Морамо се сви, каже он, потрудити да направимо друштво у коме ће сви грађани бити једнаки, а не да ће поједине амбасаде и амбасадори да вршећи притисак на Тужилаштво и суд дискриминисати људе због свог политичког става или посла који људи обављају, што им је на уставна обавеза.

 - Таква обавеза је и била обавеза предсједника Додика да потписује законе које је усвојила Народна скупштина Републике Српске - рекао је Вујичић.

Подсјећамо, пред Судом БиХ данас ће бити настављен судски процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића.