latinica  ћирилица
17/07/2024 |  09:09 ⇒ 09:09 | Аутор: РТРС

Јаћимовић-Муцунски: Одлични билатерални односи

Амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић састао се са министом спољних послова и трговине Сјеверне Македоније Тимцом Муцунским.
Драган Јаћимовић и Тимчо Муцунски (фото: ambasadabih.org.mk) -
Драган Јаћимовић и Тимчо Муцунски (фото: ambasadabih.org.mk)

Током састанка саговорници су потврдили одличне билатералне односе који се континуирано граде и развијају током свих ових година.

Разговарано је о тренутној ситуацији у обје земље, као и о процесима интеграције у Европску унију, при чему су се обје стране сагласиле да ће проширење Уније бити подстицај не само за земље региона, већ и суштински интерес за земље чланице. Потврђена је подршкс европским аспирацијама двије земље, истичући спремност за размјену искустава у овој области.

Акценат разговора био је на привреди, јачању пословне сарадње, сарадњи у области туризма, актуелној ситуацији у земљи и региону, као и о важним спољнополитичким темама.

Јаћимовић и Муцунски су констатовали да између БиХ и Сјеверне Македоније нема отворених билатералних питања и да та чињеница отвара широк простор за наставак међусобне подршке и сарадње у оквиру процеса развоја свеукупне регионалне сарадње.