latinica  ћирилица
16/07/2024 |  20:39 | Аутор: СРНА

Нешић: Суљагић да схвати да су Бошњаци починили злочине над Србима у околини Сребренице

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић поручио је директору Меморијалног центра у Поточарима Емиру Суљагићу да мора да схвати да је у српским селима у околини Сребренице почињен злочин над српским становништвом, за који су одговорни тадашњи муслимани, а данашњи Бошњаци.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Реагујући на Суљагићеву поруку Делегацији ЕУ у БиХ да ће "паклено платити" за то што су њихови представници данас на гробљу у Братунцу одали почаст убијеним српским цивилима, Нешић је рекао да је Суљагић спреман на све и да је данашњим пријетњама међународним званичницима очигледно превршио сваку мјеру.

Нешић је истакао да српске жртве, као и све остале, имају право на поштовање, те је захвалио представницима Делегације ЕУ у БиХ који су данас положили вијенце на спомен-обиљежје српским жртвама.

- На жалост за тај злочин нису одговарали они који су требали, али правда је спора, па ће сигурно стићи те злочнице у које се они данас куну - нагласио је Нешић.

Нешић је Суљагићи поручио да Срби, за разлику од њега, поштују све жртве, без обзира на боју, вјеру и нацију.

Директор Меморијалног центра у Поточарима Емир Суљагић поручио је Делегацији ЕУ у БиХ да ће "паклено платити" за то што су њихови представници данас на гробљу у Братунцу одали почаст убијеним српским цивилима.

Суљагић је на мрежи Икс написао да је "шокиран, потпуно шокиран" тиме што је Делегација ЕУ исказала поштовање, како он тврди, српским војницима.