latinica  ћирилица
16/07/2024 |  18:36 ⇒ 18:36 | Аутор: СРНА

Којић: Покушај смјене Нешића класичан облик лустрације

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић изјавио је да је иницијатива за смјену министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића класичан облик лустрације у институцијама на нивоу БиХ, која подразумијева да оно што Бошњаци мисле и желе да представе као истину нико не смије да демантује.
Милорад Којић - Фото: РТРС
Милорад КојићФото: РТРС

Говорећи о овој тачки дневног реда данашње сједнице Представничког дома, Којић је истакао да се забрањује слобода изражавања, која се у овом случају односила на оно што је констатовала независна међународна комисија која се бавила истраживањем страдања свих народа у Сребреничкој регији.

- Ово је дефинитивно покушај да било који Србин, министар, посланик, не смије да изјави оно што се не свиђа бошњацима и њиховом наративу који покушавају да, кроз индоктринацију младих људи и неких будућих генерација, наметну неистину као тачност - навео је Којић, те додао да су чињенице да су у Сребреничкој регији страдали сви врло јасне.

Говорећи о недостатку подршке представника опозиције из Републике Српске када је ријеч о овом питању, Којић је рекао да се боји да поједине опозиционе партије и њихови представници не размишљају својом главом, већ да им мишљење намеће неко са стране.

- Надам се да ће постојати барем мало достојанства, патриотизма и онога што се тиче чињеница и доказа када је у питању конкретни случај и да колеге не дозволе да буду поданици сарајевске чаршије и неких страних амбасада - изјавио је Којић новинарима у Сарајеву.

Он је навео да је у овом случају ријеч о министру безбједности у Савјету министара Ненаду Нешићу, али да није ријеч само о њему, већ стигматизацији комплетног српског народа и српске дјеце која тек треба да буду рођена.

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић данас није смијењен у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Посланици СДА иницирали су смјену министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића због тога што је гостујући у једној телевизијској емисији увриједио жртве наводног геноцида у Сребреници.