latinica  ћирилица
16/07/2024 |  18:15 | Аутор: СРНА

Амиџић: Прикупљају се информације када је у питању дуг "Вијадукту"

Министар финансија и трезора у Савјету минстара Срђан Амиџић изјавио је да се прикупљају информације у вези са одштетом када је у питању словеначко предузеће "Вијадукт", те да ће се на бази тога дефинисати динамика о признању дуга и начину измирења.
Срђан Амиџић - Фото: РТРС
Срђан АмиџићФото: РТРС

- Када је у питању "Вијадукт" тренутно Правобранилаштво прикупља информације, а на бази тога дефинише се динамика о признавању дуга и начину како ће доћи до измирења самог дуга. Ту постоји споразум између институција БиХ и Владе Републике Српске и по добијању те информације се могу предузимати одређени конкретни кораци - рекао је Амиџић новинарима у Сарајеву.

Према одлуци Арбитражног вијећа у Лондону, Република Српска је дужна да исплати 90 милиона КМ одштете словеначком предузећу "Вијадукт" због једностраног раскида уговора о уговор о концесији за изградњу хидроцентрала на Врбасу.

Влада Републике Српске на сједници 25. маја задужила је све надлежне институције и адвокатски тим да искористе све расположиве правне механизме с циљем давања адекватног одговора на пресуду у арбитражном спору у предмету "Вијадукт" и заштите интереса Републике Српске.