latinica  ћирилица
16/07/2024 |  17:48 ⇒ 17:49 | Аутор: СРНА

Вулић: Буџет подржан јер је квалитетан и добар

Шеф клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да су посланици ове странке подржали буџет институција БиХ и међународних обавеза јер је приједлог овог документа квалитетан и добар, те је задовољио потребе свих корисника.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Вулићева је послије хитне сједнице Представничког дома истакла да не постоји разлог да се сумња у све оно што је у овом документу предложено и написано.

Говорећи о критикама опозиције на рачун буџета и издвајања средстава за куповину зграде Управе за индиректно опорезивање /УИО/, Вулићева је рекла да је посао опозиције да критикује.

- Међутим, није ми јасно то њихово лицемјерство када стално говоре да желе добре институције БиХ, да су условне за рад, а имате разна одјељења УИО гдје гмижу змије и има разних штакора - рекла је Вулићева новинарима у Сарајеву.

Према њеним ријечима, онда када неко одлучи да ово питање ријеши, говори се о разним штимањима и сличним причама.

- То је један од капиталних пројеката који је годинама уназад планиран. А цијене тада и сада су значајно другачије, нећу се ја бавити економијом и струком, зато имамо министра и његов тим да то процјењују - навела је Вулићева.

Одговарајући на питање о томе да се не да сагласност за долазак хеликоптера из Србије за гашење пожара у Херцеговини, Вулићева је рекла да су процедуре јасне, али да јој није јасно како нечија сујета, безобразлук или острашћеност може бити изнад интереса људи.

Он је нагласила да је то свјесно и намјерно угрожавање људских живота и да то не може да схавти као човјек.

- Било да је здравље у питању, било да су животи у питању, било да је животна средина у питању, то ми никако неће бити јасно. То је брука и срамота, то најбоље говори у каквој ми земљи живимо. Тамо некакав бошњачки министар не да сагласност, нека гори сва српска земља, не размишљајући да ће можда горити и бошњачка. То је страшно - рекла је Вулићева.