latinica  ћирилица
16/07/2024 |  16:15 | Аутор: РТРС

Савић: Политичарење и сплеткарење "тројке" чак и кад су угрожени људи и њихова имовина

Савјетник предсједника Републике Српске Бојан Савић изјавио је за Срну да политичарење и сплеткарење "Тројке" чак и у вези са гашењем пожара и одуговлачењем у давању одобрења хеликоптера МУП-а Србије да дјелује је врхунац њихове мржње, злоупотреба и играња са људским животима.
Бојан Савић - Фото: Уступљена фотографија
Бојан СавићФото: Уступљена фотографија

- Видјели смо да је Србија упутила помоћ и Сјеверној Македонији и да је спремна да помогне и Републици Српској и БиХ, али то њима ништа не значи јер у свему нађу начин да се свађају и обрачанувају са Републиком Српском и Републиком Србијом, па чак и када је ријеч о заштити људи и њихове имовине - нагласио је Савић.

Он је додао да је Србија свих ових година пружала помоћ свима у БиХ, али увијек се нашао неко од Бошњака да то проблематизује.

- Узимали су све што им се пружи, а умјесто захвалности упућивали увреде и данас видимо то њихово лицемјерје и мржњу према свему српском која прераста у болест - нагласио је Савић.

На питање Срне да прокоментарише изјаву министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да његов замјеник Александра Гогановића нема право да потпише сагласност за долазак хеликоптера МУП-а Србије за помоћ у гашењу пожара у Гацку, те да помоћ, како он то тврди, није потребна, Савић је одговорио да је Хелез острашћена и неурачунљива особа која би била спремна све око себе да запали да би добила пажњу и показала како је велики Бошњак.

- Чињеница је да све што Хелез говори усмјерено је искључиво против Бошњака, а понајмање Срба и Републике Српске. Он својим медијским иступима БиХ уводи у још већу дестабилизацију. Крајње је вријеме да се човјек смири и спусти лопту, јер његов политички рејтинг рапидно пада, а самим тим он постаје све нервознији. За то му ниси криви Срби, већ искључиво његов народ, који је свјестан пропасти у коју их води полако, али сигурно - констатовао је Савић.