latinica  ћирилица
16/07/2024 |  15:34 ⇒ 15:35 | Аутор: СРНА

Станивуковић: Подршка МУП-у након хапшења инспектора Градске управе

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић подржао је данас Министарство унутрашњих послова Републике Српске након хапшења инспектора градског Одсјека за инспекцијске послове осумњиченог да је узео мито, нагласивши да полиција треба да ради свој посао и истражи све сумње.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

- Ако је урађено то што је рекао МУП, онда је то недопустиво. Позивам МУП да ради свој посао, ни по бабу ни по стричевима. Нека МУП истражи све сумње и ради свој посао онако како треба - рекао је Станивуковић новинарима.

Он је додао да не зна ко је осумњичен, али да зна да је један од инспектора који је запослен у Градској управи, нагласивши да никога неће штитити.

Према његовим ријечима, појаве као што је узимање мита треба да ишчезну.

Инспектор Одсјека за инспекцијске послове града Бањалука чији су иницијали Д.Б, који је осумњичен за примање мита, предат је данас Републичком јавном тужилаштву.

Инспектор је ухапшен јуче у оквиру акције "Коверта" због сумње да је током децембра примио мито, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Полицајци су, под надзором Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва, пронашли и изузели предмете и обавјештења који могу послужити као доказ у кривичним поступку.