latinica  ћирилица
16/07/2024 |  09:34 ⇒ 11:52 | Аутор: sputniknews.com

Појавио се нови снимак атентата на Трампа (ВИДЕО)

Нови снимак објављен на друштвеним мрежама приказује мушкарца, који је у суботу нишанио Доналда Трампа, како пузи по крову зграде одакле је пуцао на бившег предсједника САД, док је више посматрача указивало на њега оближњим полицајцима.
Трамп након покушаја атентата на њега (фото:  EPA-EFE/DAVID MAXWELL) -
Трамп након покушаја атентата на њега (фото: EPA-EFE/DAVID MAXWELL)

На снимку који је објавио Њујорк пост, види се неколико особа које показује на Томаса Метјуа Крукса (20), док се пење на кров производног погона око 130 метара од мјеста гдје је Трамп говорио на митингу у Батлеру у Пенсилванији.

- Погледајте како сви показују - чује се особа која говори, док неколико људи показује и гледа Крукса, који се може видјети како се котрља по крову и пузи.

- Да, неко је горе на врху крова. Ено га тамо. Баш овдје, на крову - неки су од коментара особа са снимка.

Чује се и како једна особа виче "полицајче", а други говоре "он је на крову" док показују ка нападачу.

На снимку се чује и како Трамп држи говор. Током снимка, чинило се да полицајци углавном не реагују на забринутост посматрача.

На митингу у суботу Трамп је рањен метком у ухо, а један мушкарац је убијен, док се двоје рањених људи налази у болници у стабилном стању. Нападач је ликвидиран.

Трамп се синоћ први пут појавио у јавности након атентата на националној конвенцији Републиканске странке у Милвокију, дочекан бурним овацијама и одушевљењем својих присталица. На десном уху је имао завој.