latinica  ћирилица
16/07/2024 |  07:29 ⇒ 09:35 | Аутор: РТС

Трамп први пут у јавности након атентата, са завојем преко уха

Доналд Трамп појавио се у Милвокију са завојем преко уха на националној конвенцији Републиканске странке након што је званично постао кандидат за предсједника, само два дана послије атентата. Поред Трампа, кандидат за потпредсједника био је сенатор из Охаја Џејмс Дејвид Венс који позива на "потпуну истрагу" о атентату.
Доналд Трамп (Фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE) -
Доналд Трамп (Фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE)

Трамп се појавио поред свог потпредсједника, сенатора из Охаја Џеј Ди Венса. Венс је постао званични кандидат за потпредсједника у понедјељак, након што је Трамп саопштио своју одлуку.

Венс је позвао на "потпуну истрагу" о покушају убиства бившег председника.

- Морамо да разумијемо шта се догодило јер су очигледно направљене грешке - рекао је Венс за Фокс њуз.

- На лице мјеста је дотрчала Тајна служба. Ставили су своја тијела и брзо су реаговали. То није оно што ме брине. Оно што ме брине је зашто је био стријелац 150 метара од предсједника Сједињених Држава? - рекао је Венс.

Венс је рекао да је играо мини голф са својом дјецом када се у суботу у Батлеру у Пенсилванији догодио покушај убиства.

- Моја прва реакција била је само да се помолим за њега. Био сам престрављен могућношћу да предсједник Трамп буде убијен, наравно, страшно, страшно, страшно. То би била свјетска историјска трагедија. Хвала Богу да је био добро - поручио је Венс.

Како је рекао, не зна довољно о безбједносним протоколима, али истиче да је био маринац Сједињених Држава и додао да 150 метара није ни приближно довољно за безбједност.

Извор Си-Ен-Ен-а који је упознат са истрагом рекао је да су снајперисти били стационирани у згради гдје се наоружани мушкарац попео на кров и покушао да убије бившег предсједника Доналда Трампа.

Извор је рекао да локални снајперски тим потиче из јединице из округа Батлер.

Тим се, према извору, налазио на другом спрату и тако надгледао публику на митингу.

Доналд Трамп је на конвенцији Републиканске странке у Милвокију и формално именован за кандидата те странке на изборима за предсједника САД, а претходно је саопштио да је за свог кандидата за потпредсједника изабрао сенатора Џејмса Дејвида Венса.