latinica  ћирилица
15/07/2024 |  13:29 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Јујић - Жарић-Ковачевић: Усвојен Акциони план (ВИДЕО)

Министар управе и локалне самоуправе Сенкa Јујић одржала је данас састанак са делегацијом министарства државне управе и локалне самопуправе Републике Србије на челу са министарком Јеленом Жарић-Ковачевић.
Састанак - Фото: РТРС
СастанакФото: РТРС

На састанку је разговарано о одлукама које су усвојене на недавно одржаном Свесрпском сабору у Београду, а у оквиру којег је потписан Меморандум  о сарадњи између Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске и Mинистарства државне управе и локалне саоуправе Републике Србије

Такође, на састанку је усвојен Акциони план за спровођење Меморандума о сарадњи министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије и Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске за период 2024/2025. године, као и Одлука о образовању радне групе за координацију активности у реализацији Меморандума о сарадњи.

Акциони план предвиђа међусобну сарадњу оба Министарства у областима електронске управе (е-управа), међуопштинске сарадње, управљања људским ресурсима, инспекцијском надзору, стручном усавршавању и оспособљавању као и у многим другим областима.

- Жељела бих се захвалити министарки Јелени Жарић Ковачевић што је дошла у посјету нашој Републици Српкој и Министарству управе и локалне самоуправе Републике Српске. Задовољство ми је што смо одржали радни састанак и усвојили Акциони план који произилази из Меморандума о сарадњи који смо потписали на Свесрпском сабору у Београду 8. јуна. Битно је нагласити да сарадња оба Минисатрства траје дужи низ година те да ово представља наставак сарадње, која ће у наредном периоду бити интензивирана како би се остварили претходно зацртани заједнички циљеви - истакла је Јујићева.

Усвајањем Акционог плана, додаје Ковачевићева, операционализујемо потписани Меморандум и настављамо са јачањем и оснаживањем сарадње двије институције.

- Сигурна сам да ћемо успјети да га спроведемо у највећој могућој мјери и да ћемо тиме остварити још виши ниво партнерских односа, а који ће резултирати бржим развојем и модернизацијом наших управа и то у свим аспектима - поручила је она.

Састанак одржан у оквиру дводневне посјете Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије нашој Републици Српској, као и да ће у оквиру истог делегација из Републике Србије сутра обићи Спомен подручје Доња Градина као и Манастир Моштаницу код Козарске Дубице.