latinica  ћирилица
15/07/2024 |  07:25 ⇒ 10:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Прво Трампово појављивање послије атентата - позваћу на нови напор ка националном јединству (ВИДЕО)

Бивши предсједник САД и републикански кандидат на предстојећим изборима Доналд Трамп изјавио је да је, послије атентата у којем је у суботу лакше повријеђен, потпуно изменио говор који ће одржати у четвртак, посљедњег, четвртог дана републиканске конвенције у Милвокију и навео да ће позвати на нови напор ка националном јединству.
Доналд Трамп  (Фото:EPA-EFE/SHAWN THEW) -
Доналд Трамп (Фото:EPA-EFE/SHAWN THEW)

Трамп је у ексклузивном интервјуу за недјељник Washington Examiner рекао да жели да искористи историјски тренутак и уједини земљу.

- Говор који сам планирао да одржим у четвртак требало је да буде заиста снажан. Да се ово није догодило (покушај убиства у Пенсилванији), то би био један од најневјероватнијих говора усмјерен углавном на политику предсједника Џозефа Бајдена. Искрено, сада ће то бити потпуно другачији говор - рекао је Трамп.

Навео је да ће говор одражавати његово увјерење да је напад на скупу у Пенсилванији потпуно промијенио ток изборне кампање, што су већ потврдили и републиканци и демократе.

Трамп је рекао да ће његов говор бити одговор на тренутак који је наметнула историја.

- Ово је прилика да ујединимо земљу, чак цијели свијет. Говор ће бити значајно другачији од онога који је планиран прије два дана - истакао је Трамп.