latinica  ћирилица
14/07/2024 |  18:22 ⇒ 18:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Алкараз: Ђоковић је невјероватан борац, још увијек себе не сматрам великим шампионом (ВИДЕО)

Шпански тенисер Карлос Алкараз рекао је послије освајања Вимблдона да је Новак Ђоковић невјероватан борац и да је невјероватно да је стигао до финала само пет недјеље послије операција и додао да себе још увек не сматра великим шампионом иако са само 21 годином има четири гренд слем пехара, од којих су два узастопна на Вимблдону.
Карлос Алкараз (Фото: EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY) -
Карлос Алкараз (Фото: EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY)

- Честитам Ђоковићу и његовом тиму јер је ово било јако тешко за тебе, урадили сте невјероватан посао послије операције и Ролан Гароса јер нисмо ни знали да ли ћеш играти, а ти дошао до финала. Ако се осјећаш физички добро то је невјероватно, причао сам са тимом о томе колико је невјероватно да играш мечеве и освајаш поене пар недјеља послије операције. Велико поштовање, све честитке - рекао је Шпанац на терену после меча.

Осврнуо се Алкараз и на три везане неискоришћене меч лопте код вођства 5:4 на његов сервис.

- Било је 40:0 за мене и нисам испоштовао то што је Ђоковић невјероватан борац иако сам знао да ће тражити шансу. Било је тешко за мене да останем миран и фокусиран послије те ситуације, али се ушло у тај-брејк гдје сам покушао да играм најбољи тенис и задовољан сам што сам успио у томе. Срећан сам што сам у овој ситуацији, јер сам очигледно играо добро - додао је освајач четири гренд слем пехара.

Истакао је да и поред четири највећа пехара освојена са само 21 године не сматра себе великим шампионом.

- Само се борим и верујем у себе, не знам шта да кажем друго, сјајна је ствар бити у друштву играча који су у истој години освојили ове турнире јер не сматрам себе великим шампионом још увек и трудим се да наставим да идем својим путем и да градим своју каријеру најбоље што могу - закључио је Шпанац.