latinica  ћирилица
14/07/2024 |  18:10 ⇒ 19:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић: Прва два сета сам одиграо испод нивоа, Алкараз је потпуно заслужено побиједио (ВИДЕО)

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је послије пораза од Карлоса Алкараза резултатом 0:3 у финалу Вимблдона да је прва два сета одиграо испод нивоа и честитао Шпанцу на заслуженој побједи.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY)

- Алкараз је био баш наоштрен. Ово наравно није резултат који сам хтио, али ни игра, посебно у прва два сета. Ниво тениса у прва два сета су била испод нивоа, али је Карлос заиста одиграо феноменално. Покушао сам у трећем сету да га притиснем, мало сам успио, али недовољно да продужим меч. Потпуно је заслужио побејду и честитам и Карлосу и његовом тиму. Дјелује као шоу једног човјека, али је јасно да је ово дјело екипе и сви су заслужни. Карлос има само 21 годину и само би требало да настави овако - рекао је Ђоковић на терену послије меча.

Навео је да је ипак и поносан.

- Поносан сам, морам да будем. Очигледно је да сам тренутно мало разочаран пошто причамо десет минута послије меча, али кад вратим филм шта се десило посљедњих 4, 5 недјеља и шта сам све прошао морам да будем задовољан јер ми је увијек био дечачки сан да играм на централном терену Вимблдона и покушавам да се подсјетим колико је нестваран осјећај бити овде иако сам толико мечева играо на Вимблдону и сваки пут кад изађем на терен осећам се као први пут. Ја сам дијете које живи снове још једном - додао је Ђоковић.

На крају се Ђоковић обратио и породици.

- Жени поручујем да је волим и хвала јој што је овдје. Мојој дивној дјеци поручујем да сам захвалан што ми сваког дана доносе осмјех на лице. Увијек плачем кад их видим на овој церемонији, прелијепо је што их имам и захвалан сам што сам отац ових анђела јер и они воле тенис и воле га све више и више. Не знам да ли имам нерава да наставим као тренер и тренирам свог сина, али Стефане, ако ти будеш желио, ја сам ту за тебе. Доста приче, хвала мом тиму, тренерима и физиотерапеуту и менаџерима и хвала вам што сте са мном и кроз добра и кроз лоша времена. Само ви знате кроз шта смо прошли. Волим вас све и хвала вам што сте у мом углу - закључио је Ђоковић.

Повезане вијести:

Алкаразу шампионска титула на Вимблдону (ФОТО)