latinica  ћирилица
14/07/2024 |  17:06 ⇒ 20:04 | Аутор: СРНА

Меланија Трамп: Вјетрови промјена су стигли

Супруга бившег америчког предсједника Меланија Трамп захвалила је свима на подршци након покушаја убиства њеног супруга и поручила да су "вјетрови промјена стигли".
Доналд Трамп (Фото: EPA/ DAVID MAXWELL) -
Доналд Трамп (Фото: EPA/ DAVID MAXWELL)

- Чудовиште које је препознало мог супруга као нељудску политичку машину покушало је угасити Доналдову страст - његов смијех, генијалност, љубав према музици и инспирацију - наводи се у саопштењу Меланије Трамп које је објављено на друштвеној мрежи Икс.

Навела је да је у тренутак када је гледала како метак погађа њеног супруга схватила је њен и живот њиховог сина Барона био на ивици разорне промјене.

- Захвална сам храбрим агентима тајне службе и службеницима закона који су ризиковали своје животе да заштите мог супруга - истакла је Меланија Трамп.

Она је истакла да се уздиже изнад мржње, отрова и простих идеја које подстичу насиље и да су "вјетрови промјена стигли".

- Онима од вас који плачете у подршци, захваљујем. Похваљујем оне који су прешли преко политичког раздора - хвала вам што памтите да је сваки политичар мушкарац или жена са вољеном породицом - навела је Меланија Трамп.

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп рањен је синоћ током митинга у Пенсилванији.

Наоружани нападач и најмање један посјетилац скупа су убијени, а још двије особе које су присуствовале митингу су тешко повријеђене, саопштила је америчка тајна служба.

Нападач је пуцао из пушке са крова зграде која се налазила ван мјеста скупа, а ФБИ је саопштио да је ријеч о Томасу Метју Круксу из Пенсилваније.