latinica  ћирилица
13/07/2024 |  19:52 ⇒ 19:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Крејчикова: Најбољи дан моје тениске каријере

Чешка тенисерка Барбора Крејчикова изјавила је послије освајања Вимблодна да је данашњи дан најбољи у њеној каријери, као и у њеном животу.
Барбора Крејчикова (Фото: EPA/TOLGA AKMEN ) -
Барбора Крејчикова (Фото: EPA/TOLGA AKMEN )

Крејчикова је данас у финалу Вимблдона победила Италијанку Јасмин Паолини резултатом 2:1 у сетовима.

- Немам речи, ово је нереално што се десило, најбољи дан моје тениске каријере, најбољи дан мог живота. Тешко ми је да објасним шта осјећам сада, честитам Јасмин и њеном тиму, било је сјајно финале, бориле смо се за сваку лопту. На крају сам имала среће, она је одиграла финале Ролан Гароса прије неколико недјеља, честитам јој на томе - изјавила је Крејчикова на терену послије меча.

Паолини је у десетом гему трећег сета имала имала двије брејк лопте, али је Крејчикова успјела да их спаси и заврши меч.

- Говорила сам себи да будем храбра, да је било 5:5 наставила бих да играм и да се борим. Био је тежак меч, сјајно финале, такмичење, срећна сам што стојим овдје - рекла је Крејчикова.

Крејчикова је тако дошла до друге титуле на гренд слем турнирима, пошто је 2021. победила на Ролан Гаросу.

- Мислим да нико није вјеровао да могу да дођем до финала и да освојим турнир и ја не могу да вјерујем, нисам имала добар почетак сезоне, нјевероватно је да стојим овдје и да сам побједница - закључила је Крејчикова.