latinica  ћирилица
13/07/2024 |  13:43 | Аутор: СРНА

БОРС: Само мржња према Србима гарантује Бошњацима успјешну политичку каријеру

Из Борачке организације Републике Српске истичу да не постоји нити један бошњачки политичар који мир данас не би жртвовао за унитарну БиХ.
БОРС - Фото: РТРС
БОРСФото: РТРС

- Након излива огромне количине хистерије, бијеса, патолошке мржње, низа увреда и неистина о Србима и свему сто је српско од исфрустрираног бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића 11. јула у Сребреници, може се закључити да је и његов наратив - што више мрзиш Србе то си успјешнији и популарнији бошњачки политичар - наводе из БОРС-а.

Указују да бошњачким политичарима изгледа само мржња према Србима гарантује успјешну политичку каријеру, а куда та мржња води БиХ и народ који у њој живи то изгледа никога у овом тренутку уопште не занима.

Из БОРС-а истичу да је сасвим евидентно да бошњачки народ ни послије 29 година живота у миру у дејтонској БиХ није успио да изњедри нити једног политичара који не мрзи Србе и све што је везано за српски народ.

- Чак шта више нема бошњачког политичара који прихвата реалност која се зове БиХ по слову Дејтона. Не постоји бошњачки политичар који БиХ доживљава онаквом каква она заиста и јесте, као међународно признату државну творевину састављену од два равноправна ентитета и три равноправна конститутивна народа - наводе из БОРС-а.

Осим тога, како истичу, не постоји нити један бошњачки политичар који је у стању да појми постојање Републике Српске.

- Бошњачка политичка елита прихвата само постојање БиХ као унитарне државе, што у преводу значи држава бошњачког, босанског илити муслиманског народа у којој би остали народи имали статус националне мањине. Значи да смо сви због таквог наратива и пустих снова пуних 32 године заробљени у 92. години - додаје се у саопштењу.

Из БОРС-а наводе да је питање за милион долара да ли ће на овим просторима вријеме почети да тече и када.

- Како да идемо у будућност, економски напредак и просперитет, како да градимо суживот, регионалну сарадњу и стабилност, како да нам мир буде императив када не постоји нити један бошњачки политичар који мир данас не би жртвовао за унитарну БиХ - наводи се у саопштењу.

Из БОРС-а додају да је просто невјероватно да се прије и током несрећног грађанског рата и послије потписивања Дејтонског мировног споразума па све до данас, није појавио нити један Србин који би одговарао бошњачкој политичкој елити.

- Користи се сваки тренутак да се нападне и окриви све сто је српско, како на међународном тако и на унутрашњем плану. Нама се замјери и то што се бранимо и боримо за слободу, достојанство и истину. Најбоље је ваљда када смо беспомоћни и када се са нама може поступати као са робљем до потпуног истребљења - наводе из БОРС-а.

Истичу да је српски народ одлучио да се бори, брани и опстане.

- Да ли ћете нам Ви и ваши коспонзори због тога замијерити, за нас је потпуно небитно јер имамо право на слободу и опстанак - додају из БОРС-а.

Мржњу бошњачких политичара према свему што је српско, наводе из БОРС-а, у потпуности подржавају западни моћници који на све начине желе завршити оно што су започели деведесетих година прошлог вијека.

- Помогли су Хрватима да ураде оно што је био државни пројекат Независне Државе Хрватске у току Другог свјетског рата. Помогли су Албанцима да Косово и Метохију етнички очисте од Срба. Признајући Косово као независну државу и отимајући дио територије Србије извршили су најгрубљу повреду Повеље УН и међународног права. Уништавају Дејтонски мировни споразум који су сами створили и покушавају од БиХ направити унитарну државу - наводи се у саопштењу.

Циљ је, како је истиче, да читав овај простор постане дио НАТО алијансе потчинити се западним интересима, наравно на штету српског народа који нема право на своје интересе.

- Од нас се само тражи да све то са одушевљењем прихватимо и извршимо колективно самоуништење. Управо због тога наша борба за опстанак њих страшно нервира. Они сматрају да нам једино припада право на самоуништење. Управо онима којима су пуна уста мира и стабилности, нити је стало до мира нити до стабилности - наводе из БОРС-а.

Истичу да ће се народи на овим просторима окренути будућности када бошњачки политичари и међународна заједница прихвате реалност и почну поштовати оно што су и сами потписали и својим потписима гарантовали.

- Тог дана ћемо престати да живимо у страхотама деведесетих година прошлог вијека, а народи који вијековима живе на овим просторима окренуће се будућности, престаће да се плаше прошлости, слобода и мир ће се подразумијевати, док ће економски просперитет и услови у коме је он могућ бити свима императив - наводе из БОРС-а.

Додаје се да је српски народ спреман да се окрене будућности и позива друге народе да исто учине.