latinica  ћирилица
13/07/2024 |  13:14 ⇒ 15:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Споразум о слободној трговини са Египтом од изузетног значаја (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучића изјавио је у Каиру да је данас потписани Уговор о слободној трговини између Србије и Египта од изузетног значаја и да је потписано укупно 10.412 тарифних линија за Србију и 6.075 тарифних линија за Египат.
Вучић у Египту (фото:instagram.com) -
Вучић у Египту (фото:instagram.com)

- То значи да ћемо брже да развијамо наше трговинске односе, као и односе између наших индустрија и увјерен сам да ћемо много тога моћи у будућности да постигнемо више у односу на претходни период - рекао је Вучић након потписивања Споразум о слободној трговини и још 10 билатералних докумената о сарадњи двије земље у различитим областима на конференцији за медије са предсједником Египта Абделом Фатахом Ал Сисијем.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Истакао је да смо успјели послије 2022. године и успостављања заједничке декларације о стратешком партнерству да данас потпишемо важне документе.

- И хоћу да кажем да је то пре свега захваљујући председнику Сисију, његове визије савременог свијета - рекао је Вучић.

Он је истакао да су се сагласили и око тога да је у свијету данас најпотребнији мир.

- Тачно је да смо се сагласили око једне ствари и ја сам мислио да је за нормалне људе то уобичајено, а онда видим да је то чудо када нас двојица морамо да поновимо. Нас двојица смо обојица изразили жељу да буде мир у свијету. Некада би то било глупо рећи, а данас је то ријеткост и готово забрањено да се каже, јер је мали број земаља који сме да позове на мир, а не на пораз неке од страна - рекао је Вучић.

Каже да је зато захвалан предсједнику Сисију на мудрим ријечима и по питању украјинске кризе и сукоба, али и по другим питањима у свијету која су горућа.

Вучић је навео да Египат и Србија имају јединствено и заједничко мишљење, а то је да је мир неопходан и да је мир најважнији.