latinica  ћирилица
13/07/2024 |  07:44 ⇒ 10:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић: Мораћу да одиграм најбоље што знам да бих побиједио Алкараза

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је послије пласмана у финале Вимблдона да ће у недјељу морати да одигра најбоље што зна како би побиједио Шпанца Карлоса Алкараза.
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE / TOLGA AKMEN) -
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE / TOLGA AKMEN)

Ђоковић је у полуфиналу Вимблдона побиједио Италијана Лоренца Музетија 6:4, 7:6 (7:2).

- Вимблдон је увијек испуњење снова за мене да га освојим. Био сам седмогодишњак у Србији који гледа како бомбе лете изнад његове главе и сања да буде на најважнијем терену на свијету, Централном терену Вимблдона. Правио сам трофеј Вимблдона од било ког материјала који сам имао у соби и гледао себе у огледалу и говорио како ћу једног дана постати шампион - рекао је Ђоковић на терену послије меча.

Српски тенисер се осврнуо на подршку коју има од породице, супруге и деце.

- Имао сам подршку породице, супруге, сада и моје дјеце, то је било невјероватно путовање, ништа не узимам здраво за готово. Сваки пут кад се нађем на овом јединственом терену покушавам да уживам. Задовољан сам и срећан што сам у новом финалу, надам се да ће моје руке бити на трофеју у недјељу - рекао је Ђоковић.

Ђоковић је 5. јуна оперисао кољено, три недјеље касније успио је да се опорави за почетак Вимблдона.

- Било је много сумњи, дошао сам у Лондон осам дана пре почетка турнира, све је било отворено до дана кад је био жреб. Одиграо сам неколико сетова на тренингу са најбољим играчима који су ми доказали да сам у добром стању, да могу да одем далеко на Вимблдону. Рекао сам да нећу наступити уколико не будем могао да идем до краја - поручио је Ђоковић.

Он је 2007. године на УС опену играо своје прво финале гренд слем турнира.

- Свако жели да има тајну формулу која дефинише шампиона, која вам дозвољава да будете најбољи у ономе што радите и да останете најбољи. Не постоји таква ствар, не постоји таква тајна. Многи спортисти су говорили о тешком раду, ја сам поштовалац паметног рада. Тенис је толико захтеван, индивидуалан спорт, ако имате лош дан, испадате са турнира. Дуга је прича, али исто тако врло лака - нагласио је Ђоковић.

Ђоковић ће сутра у финалу Вимблдона играти против Шпанца Карлоса Алкараза који је у првом полуфиналу победио Руса Данила Медведева.

У прошлогодишњем финалу Алкараз је победио 3:2 у сетовима.

- Он је сјајан примјер некога ко као млад играч лијепо балансира живот. Вриједности, харизма, представља себе сјајно. Он је најбољи 21-годишњак кога смо видјели. Освојиће још много гренд слемова. Побиједио ме је прошле године у невјероватном мечу, исту борбу очекујем сада, мораћу да одиграм најбоље што знам да бих га побиједио - закључио је Ђоковић.