latinica  ћирилица
12/07/2024 |  22:11 ⇒ 22:41 | Аутор: РТРС

Вулин: Узалуд се Хелез и Бећировић труде да Србе посвађају са Бошњацима

Потпредсједник Владе Србије и сенатор Републике Српске Александар Вулин рекао је да колико год да се министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез и бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић труде да Србе посвађају са Бошњацима узалуд је.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

 Ми њихов режим са бошњачким народом нећемо изједначити - поручио је Вулин и додао - Не знам гдје је Хелез на југу Србије видио аутобус из филма "Ко то тамо пева" али ако није слагао, какав му је обичај, онда је вјероватно био на крајњем југу Србије између Приштине и Призрена. Ако је ишао до Ниша па јужније, кретао се ауто путевима каквих у БиХ нема ни по квалитету ни по дужини и неће их бити још за дуго, осим ако их Србија не изгради - рекао је Вулин.

Као бивши министар одбране Србије навео је да одлично зна чиме располаже Хелез.

- Топло му препоручујем да се бави возним парком и техником у Министарству одбране БИХ чијом исправношћу не може да се похвали. Него, шта би са доказима за Хелезове тврдње да је Александар Вучић носио снајпер? Пошто их нема биће да је и то слагао. И да објаснимо и Хелезову лаж да нико из БиХ није прелазио да ратује у Србији. Нажалост јесте, било је држављана БиХ бошњачке нације који су у редовима УЧК учествовали у убиствима војника, полицајаца и српских цивила свих вЈера на КиМ током 1998. и 1999. И наградно питање за Хелеза Зукана, наведите један већи терористички напад исламиста на простору Европе у посљедњих 20 година, а да у њему није коришћено оружје поријеклом из БиХ или да у нападу није учествовао носилац пасоша БиХ. Мислите о томе - навео је Вулин.