latinica  ћирилица
12/07/2024 |  21:20 ⇒ 13/07/2024 | 07:56 | Аутор: РТРС

Ђоковић: Бомбе су падале изнад моје главе – а ја сам сањао трофеј Вимблдона (ВИДЕО)

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, још једном је подсјетио на своје одрастање у Србији, послије пласмана у десето финале Вимблдона.
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY) -
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY)

Ђоковић је у максимална три сета побиједио Лоренца Мусетија и у недјељу ће играти против Карлоса Алкараса за нови трофеј.

А тај трофеј је сањао као дјечак.

- Рекао сам много пута, Вимблдон је мој дјечачки сан, желио сам да играм овдие, да побиједим, али вриједи да поновим. Сањао сам док су бомбе падале изнад моје главе у Србији, сањао сам да играм на најважнијем терену. Правио сам трофеј Вимблдона од ствари које сам налазио у својој соби, имао сам подршку породице, потом супруге, сада и дјеце. То је невјероватно путовање за мене - истакао је Ђоковић.

Ђоковић ће у недјељу играти против Шпанца Карлоса Алкараза који је данас у првом полуфиналу победио Руса Данила Медведева.

Биће то реприза прошлогодишњег финала у којем је Алкараз побиједио 3:2 у сетовима.

- Он је сјајан примjер некога ко као млад играч лијепо балансира живот. Вриједности, харизма, представља себе сјајно. Он је најбољи 21-годишњак којег смо видјели. Освојиће још много гренд слемова. Побиједио ме је прошле године у невјероватном мечу, исту борбу очекујем сада, мораћу да одиграм најбоље што знам да бих га побиједио - закључио је Ђоковић.