latinica  ћирилица
12/07/2024 |  20:30 ⇒ 21:11 | Аутор: РТРС

Због редукција воде, мјештани бањалучких насеља на рубу стрпљења - Водовод без трајног рјешења (ВИДЕО)

Мјештани бањалучких насеља који су данима без воде, губе стрпљење.
Несташица воде - Фото: РТРС
Несташица водеФото: РТРС

Из Градске управе тврде да најугроженији дијелови подједнако добијају воду, али их мјештани Драгочаја демантују. Воде, кажу, немају по два дана. Не буде ли ријешено водоснабдијевање најављују блокаду пута.

Градоначелник Драшко Станивуковић каже да је проблем у временским непогодама, али предсједник Скупштине града Љубо Нинковић прст упире у, како каже, лоше управаљање ПДП-ових кадрова.

На готово плус 40 степени без воде.И тако данима. То је постала свакодневница мјештана бањалучких насеља. Како успијевају да издрже, не знају ни сами. Зато су синоћ протестовали они из Драгочаја и Поткозарја. Траже рјешење које градоначелник и Водовод немају.

Драшко Станивуковић није изашао пред њих али је послао Миладу Шукало, замјеника шефа Штаба за ванредне ситуације.

Није могла да каже када ће бити ријешено водоснабдијевање, па се повукла.

Замијерају мјештани руралних подручја градској власти - градоначелнику неравномјерна улагања без приоритета, а Милади много више.

- Она се купа по Португалу, прије седам дана је долазила у Поткозарје довозила цистерне. Дијелила је воду својим ПДП-овцима. Ја сам опет скретала пажњу испред мјесне заједнице Поткозарје да ћемо направити протесте она је рекла "џаба вам протести неће бити воде" - навела је Мирјана Станивуковић, мјештанка.

А грађани кажу тако је било и прошле године. Траже да надлежне институције прије свега Водовод морају хитно пронаћи рјешења како би се избјегле рестрикције и заштитило здравље и достојанство грађана који у 21.вијеку немају воду.

За Станивуковића овакво алармантно стање у водоснабдијевању је због високих температура, али топлих дана било је и годинама уназад па није било рестирикција.Понавља по ко зна који пут да је трајно рјешавање проблема замјена цијелог система ка Туњицима.

- Систем 12 сати док су овакве врућине и елементарне непогоде, тако да улажемо максималне напоре, дајемо све од себе овдје нема ни једног човјека који је лош, нема ни једног човјека који нема најбољу намјеру - рекао је Станивуковић.

Ни ријечи о томе шта је урадио нови директор Водовода, Алексанадар Золак. На његову нестручност указује предсједник Скупштине града Љубо Нинковић

- На жалост на челу Водовода је човјек који је нестручна личност, у питању је гинеколог, предходно је био човјек који није марио за послове Водвода него је само слушао људе из ПДП и градске администрације. Нестручни људи који нису у стању да владају системима који су изграђени у посљедњих 10 или 15 година - додао је Нинковић.

Ко је крив - нестручан кадар, временске неприлике или је то ипак неодржавање водоводног система? Питају у Драгочају, Поткозарју, Рамићима, Верићима...и другим бањалучким насељима која и овог љета немају воду.