latinica  ћирилица
12/07/2024 |  15:56 ⇒ 15:56 | Аутор: СРНА

Којић: Све што ради Бећировић је пријетња српском народу

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милорад Којић рекао је да се све што ради предсједавајући Предсједништва БиХ Денис Бећировић може окарактерисати као пријетња српском народу и истакао да је циљ муслиманске идеологије, која и данас живи, то да српски народ буде протјеран из БиХ.
Милорад Којић - Фото: РТРС
Милорад КојићФото: РТРС

- Српски народ ће опстати - поручио је Којић и нагласио да је српски народ одбранио вјековна огњишта од муслиманске тежње за уништењем.

Он је нагласио да Бећировић своју политику своди на мржњу према Републици Српској, Србији и комплетном српском народу, те да не бира ни мјесто, ни вријеме да шири лажи о Србима, о политици и српском руководству.

- Бећировић је исфрустрирани лик који на тај начин покуша да замагли муслиманску идеологију која, нажалост, и данас живи - указао је Којић.

Он је навео да је то идеологија деведесетих година прошлог вијека чији је циљ да српски народ буде протјеран из БиХ и да она буде искључиво муслиманска земља у којој сви други народи не би имали могућност да егзистирају.

- Бећировић те своје фрустрације због неостварених жеља из деведесетих година данас покушава да испољава и на комеморативним скуповима и на било којем другом догађају - рекао је Којић.

Бећировић је у обраћању у Поточарима говорио о опасностима које "поново пријете опстанку БиХ", те оцијенио да "постоје бројне сличности између великосрпске идеологије и политике из 1992. године и данас".