latinica  ћирилица
12/07/2024 |  13:20 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Вучић: Надам се да им неће пасти на памет да укину Републику Српску и убијају српски народ (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија неће да насједа на провокације које долазе из БиХ нити да ратује са Бошњацима.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr)

- Ја вам сад отворено кажем - ми нећемо да ратујемо против вас. Можете да радите шта хоћете, можете да измишљате, можете да провоцирате колико хоћете, а ми нећемо да ратујемо против вас. Ми нећемо да ратујемо против Бошњака. И то је моја порука и Бошњацима у Србији и Бошњацима у БиХ - нагласио је Вучић.

Истакао је да ће Србија и српски народ дати све од себе да то избјегну.

- Надам се да им неће пасти на памет да укину Републику Српску и да убијају српски народ. Ми нећемо да насједамо на њихове провокације. И нећу сваки дан да морам да објашњавам да нећемо да насједамо на њихове провокације - сваки дан да морам да објашњавам некоме колико је српска намјенска индустрија већа и јача од намјенске индустрије БиХ - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да се однос снага промијенио и да је у намјенској индустрији тај однос четири према један.

- Хрватска намјенска индустрија је снажна. Има неколико приватних фабрика изузетних. А ово (у БиХ) је далеко испод тог нивоа. И сад то морам да објашњавам. Немате неку другу тему, него омјер снага? Зашто се не баве ауто-путевима? Колико сте ауто-путева изградили - нагласио је Вучић.

Каже да је, са друге стране, предсједник Српске Милорад Додик изгадио путеве од Добоја до Бањалуке, до Градишке, преко Прњавора до Добоја и да се гради до Бијељине.

- Гдје сте изградили то? Укупно сте изградили 20 километара - рекао је Вучић.