latinica  ћирилица
12/07/2024 |  13:00 ⇒ 17:53 | Аутор: РТРС

Новаковић Бурсаћ: Настављамо правну борбу након одлуке Суда БиХ (ВИДЕО)

СНСД ће наставити правну борбу након одлуке Суда БиХ којом је одбио жалбе, против одлуке ЦИК-а БиХ у случају жријебања за делегате у Дому народа, најавила је делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: Уступљена фотографија
Сњежана Новаковић БурсаћФото: Уступљена фотографија

- Сигурни смо да је примјеном права и прописаних процедура правда на страни СНСД-а, односно листе делегата коју је изабрала Народна скупштине Српске - рекла је Новаковић Бурсаћ, те нагласила да СНСД још није званично добио рјешење из Суда БиХ као одговор на жалбу.

Наводи да нема ни одлуке о потврђивању резултата које је изгласала Народна скупштина за избор делегата из Републике Српске којима су додијељени мандати.

- Постоји могућност, иако је то мало вјероватно, да се у Суду БиХ састави вијеће независних судија које ће испоштовати и примијенити право у овом случају. СНСД сакупља доказе како би увјерио читаву јавност која је то правно-политичка структура и под чијом диригентском палицом се усуђује да поништи избор Народне скупштине, а самим тим и одлуке парламента Српске - додаје Новаковић Бурсаћ.

Истиче да се то ради са политичким циљем како би се реконструисао Дом народа.

- Живимо у времену гдје се суди предсједнику Републике Српске Милораду Додику зато што поштује Устав. За очекивати је да неко нађе као грешку то што је Народна скупштина Српске легално изгласала делегате у Дому народа који се очито не уклапају у жељу неких међународних званичника. Постоје колеге у ПДП-у који свјесно учествују у дерогирању Народне скупштине Републике Српске и закона, те покушавају да убаце своје људе - додаје Новаковић Бурсаћ.