latinica  ћирилица
12/07/2024 |  10:56 | Аутор: СРНА

Козарска Дубица: "Љетна игра" окупила 200 фолклораша

Градско културно-умјетничко друштво /ГКУД/ "Уна" из Козарске Дубице организовало је концерт под називом "Љетна игра", који је окупио око 200 фолклораша, међу којима госте из Србије.
"Љетна игра" у Козарској Дубици - Фото: СРНА
"Љетна игра" у Козарској ДубициФото: СРНА

Концерт је одржан у Спортско-културном центру "9. јануар", а претходио му је дефиле фолклораша Светосавском улицом и краћи наступ на градском тргу.

Предсједник ГКУД "Уна" Дајана Поповић изјавила је новинарима да је Дом културе прошли пут за полугодишњи концерт био недовољан да угости све оне који су жељели да уживају у фолклору.

- Зато смо овај пут одлучили да га одржимо на отвореном, а уједно од продаје улазница да купимо опанке за најмлађе чланове друштва - рекла је Поповићева.

Она је навела да ГКУД "Уна" броји 250 чланова, док се на овом концерту, због сезоне годишњих одмора, представило 150 домаћих фолклораша.

Заједно са "Уном" наступили су и гости из Србије - Фолклорни ансамбл "Шумадија" из Барајева и Ансамбл народних игара и пјесме "Колубарско коло" из Миросаљаца.

Руководиоци ових друштава изјавили су да је Козарска Дубица прелијепо мјесто и да ће радо наступати пред овом публиком и убудуће.

Градско културно-умјетничко друштво "Уна" и њихови гости, 50 фолклораша из Србије, још једном су публици приредили уживање у традиционалној игри и пјесми.

Концерт су синоћ пратили и министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић и народни посланик Дарко Бањац.